Gulating Ølutsalg Byhaven har god kompetanse innfor det å sette øl til mat, men vi har ikke like god kompetanse med å sette sammen oppskrifter. Vi har i den anledning samarbeidet med Kathinka Bjergvin om vår første av flere oppskrifter som kommer her på nettsiden etter hvert. Kathinka jobbet hos Færsk her i Byhaven og er utdannet kokk, servitør og ølsommelier, og sammen med Tommy fra Gulating har vi kommet frem til denne oppskriften av dampet blåskjell. Mange bruker tørr hvitvin, men det er vell så bra å bruke en klassisk belgisk wit i stedet. Noe vil si at det er bedre.

Blåskjell dampet i øl til 2 personer

  • 1 nett blåskjell

    Foto: Kathinka Bergvin
  • 1 flaske wit – husk at noe skal i kokken òg
  • 1 chili
  • 2 små hvitløkfedd1 halv sjalottløk
  • 5 corianderfrø – knust
  • 0,5 cm ingefær
  • 1 sitron
  • 1ss smør

Fremgangsmåte

  1. Vask og rens blåskjellene i rennende kaldt vann.
  2. Finhakk alt og stek det i smør til løken et blitt blank.
  3. Hell så i wit og la dette koke opp.
  4. Når det koker ha i blåskjell rør rundt,
  5. Ha på lokk å la dette dampe til alle blåskjellene har åpnet seg, rør gjerne en gang eller to
  6. Løft ut skjellene og legg dem i en skål
  7. Kok inn ølkraften til halve mengden og slå det over skjellene igjen.
  8. Server med godt brød, aioli, sitron og et godt glass med saison

Håper det smaker – vel bekomme!