Dette må være den enkleste oppskriften jeg har lagt ut. En enkel, praktisk og genial måte å tilberede en kylling på, slik at den ikke blir tørr og kjedelig. Ved å gjøre det på denne måten blir kyllingen røyket på utsiden og dampet på innsiden, slik at absolutt hele kyllingen blir sprø og saftig.

Ølkylling på boks

  • 0,33 boks med lyst, friskt eller lett syrlig øl. For eksempel berlinerweisse, wit eller blonde
  • Hel kylling
  • Rub

Fremgangsmåte

  1. Tørk av kyllingen
  2. Gni godt på med rub – jeg brukte her en «The American Spice Blend» fra «Wild Fire» – et produkt som vi fører i butikken vår.
  3. Åpne en øl – Bruk en boksåpner for å få størst mulig hull på toppen av boksen.
  4. Tøm 1/3 av ølen i et glass – nyt
  5. Sett ølboksen med resten av ølen opp i kyllingen
  6. Sett så kyllingen midt i grillen på indirekte varme, med en temperatur rundt 200 grader i 45-60 min.
  7. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om benet er begynt å bli bevegelig eller stikk et hull i låret på kyllingen for å se om saften som renner ut er klar.

Servering

Forsiktig når du tar ut ølboksen fra kyllingen – både boks og kraft er glovarm. La kyllingen hvile noen minutter, men pass på at det ikke blir for lenge. Den kan fort bli tørr.

Server kyllingen med ris og salat eller stekte grønnsaker. I glasset har du enten en saison eller en lett pale ale.

Tips

Hvis man ikke har stativ – som man kan kjøpet i butikker som selger grilltilbehør – bruker du en større boks for at det skal bli stødigere.